Group 8
Terug

Wat we doen

Risicoanalyse en -advies

We verzamelen en analyseren voortdurend data over ongevallen met alle vijfentwintig veiligheidsregio's in Nederland. Hierdoor herkennen we trends en vinden we aanknopingspunten voor preventieadviezen. Dit profiteert ons allen, want voorkomen is beter dan genezen.

Expertise Risicoanalyse en advies 1

Omstandigheden van ongevallen

Door de omstandigheden van ongevallen centraal vast te leggen, krijgen we beter grip op welke aspecten van deze omstandigheden eventueel risicoverhogend werken. In welke situaties vinden ongevallen vaker plaats? Zien we aanleiding om processen of protocollen aan te passen? Of zijn er juist aanpassingen nodig in de scholing?

Onderling kennis delen in vertrouwen

De inzichten die we opdoen vanuit de analyses, delen we onderling. Zo kunnen we betrouwbaarder conclusies trekken en werken we samen aan optimale preventie. We worden daarmee samen een beetje slimmer. Uiteraard gaan we vertrouwelijk om met de data en de herkomst van deze data.

Risicoanalyses op andere gebieden

Het systeem zoals we dat inrichten op het gebied van ongevallenanalyse, kunnen we in de toekomst ook uitbreiden naar andere risicogebieden. Zo kunnen we daar trends herkennen die risicobeheersing positief beïnvloedt. Een groot aantal veiligheidsregio's bouwt al data op over omstandigheden rondom schades. Het Expertisebureau kan de veiligheidsregio's ondersteunen met formats om de benodigde data te verzamelen.

"Op het gebied van risicoanalyse en -advies werken we samen met het Kenniscentrum Voorrangsvoertuigen (KCVV) als onderdeel van het Nationaal Instituut Publieke Veiligheid (NIVP). Zij publiceren tweejaarlijks een Ongevallenstatistiek voorrangsvoertuigen."

Contact

Heb je een vraag of wil je meer weten? Neem gerust contact op via het contactformulier.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico