Waarborgfonds Veiligheidsregio's

Als onderdeel van het initiatief voor 'Goed werkgeverschap na dienstongevallen' heeft het Veiligheidsberaad op 1 juli 2023 besloten tot de oprichting van het Waarborgfonds veiligheidsregio's. 

Scroll
Waarborgfonds 1 Megin Zondervan bewerkt
Megin Zondervan Photography


Het Waarborgfonds Veiligheidsregio's is bedoeld ter financiering van aanspraken in het kader van goed werkgeverschap na dienstongevallen. Het gaat daarbij in de eerste plaats om aanspraken die niet of lastig verzekerbaar zijn, maar ook om schade die zich regelmatig voordoet. Dat is schade die je in feite kan incalculeren/begroten, maar die op de begroting van een individuele veiligheidsregio te veel impact zou kunnen hebben. 

Organen Waarborgfonds

Het Waarborgfonds heeft een Raad van Toezicht en een Toetsingscommissie. De Raad van Toezicht bestaat uit leden met expertise in risicomanagement, verzekeringen en actuariële zaken, die werkzaam zijn bij de overheid of zijn aangewezen door de overheid. De Toetsingscommissie bestaat uit leden met financiële en/of juridische achtergronden en kennis van de veiligheidsregio's. Samen met de directeur zijn zij verantwoordelijk voor het beheer van de gezamenlijke jaarlijkse inleg van de veiligheidsregio's. Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland ondersteunt het Waarborgfonds in haar bedrijfsvoering.

Waarborgfonds logo RGB aangepast

Het Waarborgfonds heeft een vrijstelling van De Nederlandse Bank op grond van artikel 3.6 lid 2 sub a Wet financieel toezicht. Het Waarborgfonds komt in aanmerking voor deze vrijstelling, omdat sprake is van overheidstoezicht.

Het Waarborgfondsteam8

 • Tjapko Poppens
  Tjapko Poppens
  Voorzitter Raad van Toezicht en burgemeester Amstelveen
 • Erik Knoll
  Erik Knoll
  Directeur Bedrijfsvoering VRF
 • Hans van der Meer
  Hans van der Meer
  Voormalig manager afdeling Risicomanagement, gemeente Den Haag
 • Egon Jacobs
  Egon Jacobs
  Voormalig bestuurder VGA
 • Kees Huijben
  Kees Huijben
  Voormalig concerncontroller NIPV
 • Michiel van Dalen
  Michiel van Dalen
  Voorzitter Toetsingscommissie en directeur Crisisbeheersing en Bedrijfsvoering VRGZ
 • Ron de witt
  Ron de Wit
  Sectorhoofd Strategie & Ondersteuning en plaatsvervangend commandant Brandweer Twente
 • Dolf Weggen
  Dolf Weggen
  Voormalig financieel adviseur VRD

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico