Terug

Veelgestelde vragen

Bij wie moet ik zijn als mijn medewerker een dienstongeval overkomt?

Antwoord:

De veiligheidsregio is als werkgever verantwoordelijk voor de afhandeling van dienstongevallen. Het Expertisebureau Risicobeheer ondersteunt de veiligheidsregio’s hierbij. De veiligheidsregio is het eerste aanspreekpunt voor de medewerker.

Het proces van afhandeling begint met het melden van het ongeval door de betrokkene. De medewerker vult het ongevalsformulier in en ondertekent dit samen met zijn leidinggevende. Het formulier is (in ieder geval) te vinden op intranet. Het ondertekende formulier wordt vervolgens ingediend bij de in jouw organisatie daarvoor beschikbare contactpersoon (vaak is dat bij HR).

Het is belangrijk om dit formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Ook is het belangrijk om het zo snel mogelijk in te leveren. Dan kunnen wij aan de slag en verkorten daarmee de doorlooptijd. Verder is het belangrijk dat de veiligheidsregio de toedracht van het ongeval onderzoekt. Wat is er gebeurd en kunnen we hiervan leren? Deze informatie stuurt de veiligheidsregio eveneens naar het Expertisebureau. Doel is om te bepalen of het ongeval verband houdt met de dienst.

Kijk voor het hele proces op Dienstongeval, wat nu?

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico