Wat is de rol van het Expertisebureau Risicobeheer bij de Landelijke regeling?

Antwoord:

Het Expertisebureau Risicobeheer heeft de Landelijke regeling in overleg met de veiligheidsregio's opgesteld. Het Expertisebureau Risicobeheer ondersteunt de veiligheidsregio's bij de uitvoering van de regeling. Hierbij zorgt het Expertisebureau Risicobeheer voor de ondersteuning van de Commissie Dienstongevallen, die de veiligheidsregio's bij complexe zaken eveneens kan inroepen. Daarnaast zorgt het Expertisebureau Risicobeheer voor de financiering van de Landelijke regeling door het inkopen van een ongevallenverzekering en de oprichting van het Waarborgfonds veiligheidsregio's. Het Expertisebureau Risicobeheer koopt ook de medische dienst in ter beoordeling van het letsel.

De regeling hanteert een landelijke lijn voor aanspraken, terwijl veiligheidsregio's verantwoordelijk blijven voor werkgeverschap. Het Expertisebureau Risicobeheer adviseert over de toepassing van de regeling, schadevergoeding en denkt mee in casuïstiek.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.