Wat is de Commissie Dienstongevallen?

Antwoord:

De Commissie Dienstongevallen is een commissie die de veiligheidsregio's ondersteunt bij de toepassing van de Landelijke regeling. De Commissie kan het advies van het Expertisebureau Risicobeheer tegen het licht houden en de betrokkenen horen. In de Commissie dienstongevallen neemt een leidinggevende van de veiligheidsregio's plaats evenals een arbo-deskundige en een secretaris/juridisch adviseur. In voorkomende gevallen kan ook het Waarborgfonds een beroep doen op de Commissie dienstongevallen om te beoordelen of er terecht een beroep wordt gedaan op het fonds.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.