Terug

Veelgestelde vragen

Wat houdt de Landelijke regeling aanspraken na dienstongevallen in?

Antwoord:

De Landelijke regeling aanspraken na dienstongevallen (hierna Landelijke regeling) is een gezamenlijk initiatief van veiligheidsregio's in Nederland. De regeling zorgt voor een uniforme voorziening voor medewerkers die te maken krijgen met een dienstongeval.
Hierdoor weet je waar je aan toe bent als je te maken krijgt met schade als gevolg van het ongeval. 

In de Landelijke regeling zijn passende financiële vergoedingen bepaald. Ook is er aandacht voor het specifieke karakter van ons werk als hulpverleners. Bij de uitvoering worden alle veiligheidsregio’s ondersteund door het Expertisebureau Risicobeheer Veiligheidsregio’s.

Het maakt niet uit bij welke veiligheidsregio het ongeval plaatsvindt. Overal gelden dezelfde aanspraken. Deze is daarmee onderdeel van onze gezamenlijke rechtspositie, de CAR(-UWO) Veiligheidsregio’s. Daarbij maakt het niet uit of de veiligheidsregio hiervoor een ongevallenverzekering heeft afgesloten. De financiering van de aanspraken is de zorg van de werkgever.

De Landelijke regeling aanspraken na dienstongevallen is per 1 januari 2024 van kracht.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico