Wanneer spreken we van een dienstongeval?

Antwoord:

Een dienstongeval is een ongeval dat gerelateerd is aan je dienst, dus je werk. Het ongeval hangt dan samen met “de aard van de opgedragen werkzaamheden of de bijzondere omstandigheden waarin deze werkzaamheden moesten worden verricht”. Eenvoudig gezegd: een ongeval is een dienstongeval als er een verband is tussen het ontstaan van lichamelijke (fysiek) letsel en het werk.

De letterlijke definitie uit de Landelijke regeling luidt:

Dienstongeval: een ongeval dat in overwegende mate verband houdt met de aard van de aan Betrokkene opgedragen werkzaamheden of de bijzondere omstandigheden waarin deze werkzaamheden moesten worden verricht, tenzij het ongeval aan de schuld of nalatigheid van Betrokkene is te wijten.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.