Waarom is er een Landelijke regeling?

Antwoord:

De Landelijke regeling is tot stand gekomen omdat veiligheidsregio's invulling willen geven aan goed werkgeverschap na dienstongevallen. Voorheen was de verzekering en de verzekerbaarheid leidend. Dit betekende dat het standpunt van de verzekeraar feitelijk het standpunt van de werkgever vormde. Ook was de mate van verzekerbaarheid bepalend voor de aanspraken van de medewerker. Dit werd als onwenselijk gezien door zowel werknemers als werkgevers.

De behoefte aan uniformiteit bij de totstandkoming van de Landelijke regeling is leidend. Dit betekent een regeling die van toepassing is op alle medewerkers van veiligheidsregio's in Nederland. Een gezamenlijke aanpak is onder meer van belang, omdat dit onderwerp complex is terwijl het onderwerp voor iedere medewerker goed geregeld moet zijn.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.