Terug Events

Aanbesteding medische dienst

13 oktober 2023
10:00 - 16:00 uur
Capelle aan de IJssel
Risicofinanciering

Update: Het is een onderhandse procedure. We zijn in overleg met vier medische diensten. Circa half november volgt het besluit.

De aanbesteding van de medische dienst is een zogenaamde SAS-dienst (een sociale en andere specifieke dienst), waarvoor een hogere aanbestedingsdrempel geldt en deze dus niet verplicht Europees hoeft te worden aanbesteed. De medische dienst wordt ingekocht in samenspraak met de winnaar van de aanbesteding ongevallenverzekering.

Aandachtspunten aanbesteding

De medische dienst beoordeelt of sprake is van een ongeval en zo nodig of sprake is van pre-existent letsel. Deze beoordeling is niet alleen van belang voor de aanspraken die de veiligheidsregio's met het Waarborgfonds zelf dragen, maar ook voor de aanspraken die verzekerd zijn. Het Expertisebureau Risicobeheer en de verzekeraar willen uitkomen op de beoordeling door één medisch adviseur. Hiertoe worden meerdere medische diensten uitgenodigd. Belangrijke aandachtspunten bij deze aanbesteding zijn landelijke dekking, specifieke deskundigheid, communicatie en doorlooptijden. De afspraken dienen aan te sluiten op het schadeprotocol dat wordt opgesteld voor de samenwerking van het Expertisebureau Risicobeheer en verzekeraar.

Contactpersoon

Heb je een vraag of wil je meer weten? Neem gerust contact op.

Philippine Stevens

Philippine Stevens

Directeur-bestuurder

Aanbesteding medische dienst

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht om in te vullen.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico